14.7 C
İstanbul
23 Mart 2025, Pazar

AABK Eşit Başkanı Hüseyin Mat: Nice Yıllara KKTC AKM

(KÖLN) – Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Eşit Başkanı Hüseyin Mat, 30. yılını görkemli bir etkinlikle kutlayan Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Alevi Kültür Merkezi (KKTC AKM) Yönetim Kurulu’na ve katkı sağlayanlara teşekkür etti.

31 Ekim’de Lefkoşa’da başlayan, çok sayıda Alevi Kurumu ve canın katılımıyla 3 gün süren etkinlikler sona erdi.

KKTC AKM 30. Yıl Etkinlikleri Coşkuyla Kutlandı

Etkinlikler birinci gün “30 Yılın Aşkına Canlarla Cem Oluyoruz” sloganı eşliğinde Birlik Cemi erkanı ile başlamıştı. 1 Kasım’da ise Türkiye, Avrupa ve KKTC Alevi bileşenlerinin başkan ve yöneticilerinin yanı sıra KKTC’den siyaset ve bürokrasisinden davetlilerin de katıldığı 30. Yıl Resepsiyonu ve konser ile sürü. Son gün olan 2 Kasım’da da etkinlik, Türkiye ve Alevi kurum başkanlarının konuşmacı olduğu “Avrupa ve Türkiye’de Alevi Hareketi: Asimilasyonla Mücadele, Hak Talepleri ve Çözüm Yolları” adlı panelle ve yine dinletilerle sona erdi.

Geniş katılımla gerçekleşen 3 günlük etkinliklerinin ardından AABK Eşit Başkanı Hüseyin Mat da resmi sosyal medya hesabından “Nice Yıllara” başlıklı bir açıklama yayımlayarak KKTC AKM Başkanı Cengiz Demir nezdinde katkı sunan herkese teşekkürlerini iletti.

AABK Eşit Başkanı Hüseyin Mat’ın Açıklamasının Tam Metni

Hüseyin Mat, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Nice yıllara…

KKTC Alevi Kültür Merkezi Cemevimizin 30. kuruluş yıldönümünü büyük bir onur, gurur ve coşkuyla kutladık.

Etkinlikler, perşembe günü yapılan Birlik Cemi ile başladı. Cuma akşamı ise resepsiyonla devam etti. Bu özel gecede, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ve Canlarımızın yoğun katılımıyla bizi onurlandırdılar. Gece ilerleyen saatlerde sanat ve kültürel etkinliklerle devam etti.

Katılım sağlayan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Cumartesi günü, Avrupa ve Türkiye Alevi kurumlarının genel başkanlarının katılımıyla “Avrupa ve Türkiye’deki Alevi Hareketinin Asimilasyonla Mücadele, Hak Talepleri ve Çözüm Önerileri” başlıklı bir panel düzenlendi. Panelin ardından yine sanat ve kültürel etkinliklere yer verildi.

Ayrıca, Kıbrıs’ta Cemevimize bağlı şubelerimiz de ziyaret edildi.

KKTC Alevi Kültür Merkezi Cemevimizin 30 yılına katkı sunan, emek veren başta kurucu üyelerimiz olmak üzere, Cemevi Başkanımız Cengiz Demir nezdinde herkese teşekkür ediyorum.

Aşk ile…”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,397BeğenenBeğen
2,317TakipçiTakip Et
20,344TakipçiTakip Et
1,237AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER