(İSTANBUL) – CHP ve DEM Parti’nin “Kent Uzlaşısı” ile kazanılan Esenyurt Belediyesi’nin başkanı Ahmet Özer‘in gözaltına alınmasına DEM Parti’den de Ahmet Özer açıklaması geldi.
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, yaptığı açıklamada “Halkların iradesiyle seçilen Ahmet Özer’in hedef alınmasıyla verilmek istenen mesaj açıktır” diyerek partisinin görüşlerini dile getirdi.
DEM Parti’den Ahmet Özer Açıklaması
31 Mart 2024 yerel seçim sürecinde CHP ve DEM Parti’nin stratejik ortaklaşması sonucu Esenyurt Belediyesi kazanılmıştı. Sabah baskınıyla evinde gözaltına alınan Ahmet Özer’in durumuna ilişkin parti sözcüsü Doğan’ın açıklaması ise şöyle oldu:
“Kent uzlaşısıyla seçilen Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in gözaltına alınması bir tesadüf değil. Son gelişmeleri “önyargısız değerlendirmek” için bu yöntemlerden vazgeçilmesi gerekir. Halkların iradesiyle seçilen Ahmet Özer’in hedef alınmasıyla verilmek istenen mesaj açıktır. Belli ki, Esenyurt Belediye Başkanı’nın kapsayıcı belediyecilik anlayışından, Kürt kimliğine ve kültürüne dönük çalışmalarından rahatsız olanlar yine iş başında.
“Bu irade gaspına kimse seyirci kalmamalıdır”
Esenyurt Belediyesi’ne yönelik bu saldırıya son verilmeli, Esenyurt Belediye Başkan’ı Ahmet Özer serbest bırakılmalıdır. Bu irade gaspına kimse seyirci kalmamalıdır.”