(İSTANBUL) – İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine ‘milli güvenlik sorunu’ diyen Yiğit Bulut’a tazminat davası açtı.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, geçen nisan ayında sosyal medya hesabı X’den bir paylaşım yaptı. Paylaşımında, İmamoğlu için ‘Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti için bir milli güvenlik sorunudur’ dedi.
Ekrem İmamoğlu’yu Hedef Aldı
Bulut’un paylaşımında şu ifadeler yer aldı:
“Sizinle bir cümle paylaşacağım, not edin, tartışacağız, göreceğiz. Ekrem İmamoğlu Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti için bir milli güvenlik sorunudur! Medyamız gerçek analiz kabiliyetine ulaşınca bu tezin içini doldurmayı başaracaktır umarım! Not alın”
İmamoğlu Yiğit Bulut’a Tazminat Davası Açtı
İmamoğlu, Yiğit Bulut hakkında 50 bin liralık tazminat davası açtı. İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat tarafından açılan davanın dilekçesinde şu ifadelere yer aldı:
“Bu tür yazılar müvekkil hakkında toplumun yanlış izlenimler elde etmesine ve müvekkili Türkiye Cumhuriyeti’nin devamı için bir tehdit olarak algılamasına neden olmaktadır. Müvekkilin toplum için bir tehdit olduğunu düşünen kimseler ise müvekkile aralıksız olarak hakaretler etmekte ve müvekkilin can güvenliğini gerek sosyal medya gerekse diğer iletişim araçları aracılığıyla tehdit etmektedir. Davalı ve bazı kimseler tarafından yapılan bu tür yayınlar neticesinde toplum içerisinde kutuplaşma meydana gelmekte ve kişiler yalnızca siyasi olarak farklı görüşte olmaları sebebiyle toplum için düşman konumuna getirilmektedir.”
Yiğit Bulut’tan Tepki
Yiğit Bulut da kendisine dava açılmasına tepki gösterdi. Bulut, ayrıca şunları söyledi:
“Sevgili dostlar, bu nasıl bir iç tutarsızlık! Devletin Bakanı’na Yüksek Yargı Organı üyelerine, ‘ahmak‘ deyip, ‘bu hakaret sayılamaz, dava açılamaz, saçmalık’ diyen Ekrem bey, kendisi hakkında hakaret içermeyen bir tespitim için hırsını alamayıp adliye adliye geziyor!’ paylaşımını yaptı.
Öte yandan İmamoğlu, kamuoyunda “Ahmak davası” olarak bilinen davaya dair açıklamalar yapmıştı. İmamoğlu, “İki kere iki dört. İki kere ikiyi beş yapmaya çalışmanın bir anlamı yok” dedi. Bununla beraber, yargının siyasiler tarafından bir araç olarak kullanıldığını düşündüğünü vurguladı.