(İSTANBUL) – Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 3. hafta maçında İngiliz ekibi Manchester United’ı ağırlıyor. Maç bugün saat 22.00’de Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanacak. Karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonu’ndan Clement Turpin yönetecek.
Fenerbahçe Avrupa Sahnesinde
Sarı lacivertliler, Avrupa Ligi ilk hafta maçında Union Saint-Gilloise’yi 2-1 mağlup etti. İkinci hafta karşılaşmasında Twente deplasmanından 1-1 eşitlikle döndü. Bununla beraber, Fenerbahçe, haftaya 4 puanla 13. sırada girdi.
🏆 #UEL Lig Aşaması 3. Maç
— Fenerbahçe SK (@Fenerbahce) October 24, 2024
🆚 Manchester United
🕙 22.00
📍 @ulkerstadyumu
📲 #FenerinMaçıVar pic.twitter.com/HfSvyN20HC
Manchester United’ın Galibiyeti Yok
Twente ile evinde 1-1, Porto ile deplasmanda 3-3 berabere kalan Manchester United, 2 hafta sonunda 2 puanla 21. basamakta yer aldı.
Sarı lacivertliler, Manchester United ile daha önce 6 kez karşılaştı. 3 galibiyet, 3 mağlubiyet alırken; attığı 9 gole karşın, kalesinde 13 gol gördü.
Sarı lacivertliler, 1996 yılında Şampiyonlar Ligi’nde Manchester United’ı deplasmanda 1-0 yenerek Avrupa Kupaları’nda evindeki 40 yıllık yenilmezlik serisini bitirmişti. Öte yandan, İngiliz ekibiyle Kadıköy’de oynadığı 3 maçta 2 galibiyet, 1 mağlubiyet yaşarken; 5 gol atıp, 2 gol yedi.
Mourinho’nun öğrencileri, Manchester United karşılaşmasıyla birlikte Avrupa Kupaları’ndaki 277. sınavına çıkacak. Geride kalan 276 mücadelede 110 galibiyet, 57 beraberlik, 109 mağlubiyet aldı. Rakip fileleri 377 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde ise 393 gol gördü.
Mourinho’dan Maç Öncesi Açıklama
Öte yandan, maç öncesi konuşan Jose Mourinho, “Ben Manchester United teknik direktörü değilim. Onların da korkması için bir sebep görmüyorum. Ama onlar için kolay bir maç olmayacağını biliyorlardır. Kolay bir maç olacağını düşünüyorlarsa bu yanlış bir yaklaşım olurdu. Zor bir maç olacağını bence onlar da biliyorlar. Maksimum güçleriyle buraya geleceklerini düşünüyorum. Hafta sonu oynayacakları maçı düşünerek rotasyon yapacaklarını düşünmüyorum. Güçlü bir şekilde buraya gelecekler. Ben de bunu yapacağım.” dedi.