11.9 C
İstanbul
24 Mart 2025, Pazartesi

Garip Dede Dergâhı’nda Provokasyon!

(KÖLN) – İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Garip Dede Dergâhı Cemevi, içeri giren bir şahsın provokasyon girişimine sahne oldu.

Dün (15 Ekim 2024) akşam Garip Dede Cemevi’ne giren bir şahıs zorla namaz kımak istedi. İsteği reddedilince bundan dolayı elinde bulunan Kur’an ile dergâhtaki Atatürk büstüne saldırdı. Buna karşılık dergâh görevlileri şahsı etkisizleştirdi.

Vakıf Yönetim Kurulu’ndan Sağduyu Çağrısı

Saldırı sonrasında Garip Dede Dergâhı Vakfı Yönetim Kurulu, dergâh bahçesinde açıklama yaptı. Açıklamada özetle “Bu saldırı bir provokasyondur. Tüm canlarımızı bu konuda sağduyuya çağırıyoruz” ifadeleri yer aldı. Yönetim Kurulu ayrıca saldırıda cemevinde bulunan hiç bir cana zarar gelmediğini belirtti.

Garip Dede Dergâhı Vakfı Yönetim Kurulu Açıklamasının Tam Metni

Vakfın yönetim kurulundan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Garip Dede Dergahı Cemevi Alevi toplumunun inanç merkezidir. O kapıdan giren hiç kimseye, inancı, milliyeti sorulmaz. Alevi misin sünni misin diye sorulmaz.

Çünkü Garip Dede, garipleri, fakiri fukarayı, hoşgörü, barış ve sevgi ile tüm toplumu eşitlikçi dengede tutarak her canı mihman kabul eder.

Bugün bilgisi, düşüncesi ve ideolojisi kirli olan bir şahıs cemevimize gelmiş, ısrarla namaz kılmak, abdest almak istemiş, kısacası bir takım tahrik edici hareketlerde bulunmuştur.

Kirli fikirlerine bahane arayan bu karanlık zihniyetli şahısa, canlarımız tepki vermiş, bunun üzerine bu şahıs daha da ileri giderek, dergahımızın yaşam alanı içinde sağa sola saldırmış ve Atatürk büstüne zarar vermiştir. Bu iğrenç saldırıları kınıyoruz.

Alevi toplumunun düşünce, kanaat ve adaletin taşıyıcısı olan cemevlerimizde sadece Aleviler Cem yapar, yeryüzündeki farklı farklı inançtaki insanların kendi ritüel ve ibadet şekillerini kendi inandıkları mekanlarda yapması samimiyettir diyoruz. Hiç kimse bir başkasına nasıl ibadet yapabileceğini dayatamaz.

Kendisi gidip benim gibi ibadet edeceksiniz diye tehdit edemez. Kimsenin kendi inancını bize dayatmasına asla izin vermeyiz.

Bu saldırı bir provokasyondur. Tüm canlarımızı bu konuda sağ duyuya çağırıyoruz.”

Sonuç itibariyle olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,397BeğenenBeğen
2,317TakipçiTakip Et
20,344TakipçiTakip Et
1,237AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER